italie vakantie

Reisverzekeringen
Vaak gaan mensen onverzekerd op vakantie en komen in het geval van schade van een  koude kermis thuis. Bijvoorbeeld in het geval dat een koffer kwijtraakt op een vlucht, dan is de vergoeding die de luchtvaartmaatschappij beperkt en dekt in de meeste gevallen niet de werkelijk geleden schade.
Naast geleden materiële schade als gevolg van vermissing, vernieling of diefstal zijn er nog meer redenen om een reisverzekering af te sluiten:
 - Medische kosten kunnen in het buitenland hoger liggen dan in Nederland.  Vaak dekt een standaard ziektekostenverzekering de extra kosten niet en is een eventuele operatie in het buitenland onbetaalbaar
- Allerlei kosten naar aanleiding van een ongeval, ziekte of overlijden.

Welke reisverzekering?
De voorwaarden en dekkingen zijn per verzekering en maatschappij  verschillend zijn. Wij kunnen geen advies geven welke verzekering wel of  niet goed is. Hoewel het een massaproduct is, moet er wel goed gekeken  worden naar de persoonlijke situatie en wensen. Dat kan alleen degene die de verzekering afsluit eventueel in samenwerking met een tussenpersoon.

Kortlopend of doorlopend?
Mensen die 1 of 2 keer per jaar naar het buitenland op vakantie gaan zullen volstaan met een kortlopende reisverzekering, tenzij de       verblijfsduur erg lang is. Voor grensbewoners en mensen die meerdere keren per jaar op vakantie gaan is het meestal aantrekkelijker om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Gewoon alles in één keer regelen, jaarlijks premie betalen en er verder niet naar om hoeven kijken.

Annuleringsverzekeringen
Veel mensen realiseren zich niet dat ze een vakantie niet kosteloos kunnen annuleren, ook niet in het geval van scheiding, ziekte, zwangerschap, werkloosheid of zelfs overlijden. Bij annulering vlak voor vertrek of  zelfs na vertrek zijn de kosten meestal 100%, tenzij er andere annuleringsvoorwaarden gelden of er na boeking een negatief reisadvies afgegeven wordt voor de betreffende bestemming. Om een eventuele financiële strop als gevolg van annuleren te voorkomen, is er een annuleringsverzekering. Deze dekt annuleringskosten die zich voordoen bij annulering van een reis.
Net als bij reisverzekeringen heb je annuleringsverzekeringen doorlopend en kortlopend. Vanwege de vrij hoge premie (percentage van reissom) bij een eenmalige annuleringsverzekering is het veelal interessanter om een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Daarbij wordt een vaste premie per jaar betaald. Let wel op: vaak is er een limiet aan de reissom per persoon!


Love 4 Italy Tel. 06 27 241 919
webdesign : Inndesign | disclaimer | home | contact.