italie vakantie

Alle accommodaties Calabria

calabria

Ontdek de onverwachte schoonheden van Calabria

De Zuid-Italiaanse regio Calabria grenst in het noorden aan de regio Basilicata,in het westen aan de Tyrreense
Zee - met een van de mooiste kusten van Italië, ook wel Costa degli Dei" (Godenkust) genoemd -  en in het oosten aan de Ionische Zee met een kust die afwisselend uit witte zandstranden en prachtige rotspartijen bestaat in het heldere zeewater zwemmen schildpadjes en inktvissen. De Straat van Messina scheidt de provincie Reggio Calabria met de Siciliaanse provincie Messina.
In het binnenland domineert het bergmassief van de Aspromonte, die uitstekend geschikt is voor bergsport. De Aspromonte is de laatste uitloper van de Apenijnen. De hoogste top is de Montalto 1955m. Karakteristiek voor de Aspromonte zijn de brede droge rivierbeddingen en bizarre rotsvormen zoals bij Pentedattilo en de Pietra Cappa bij San Luca.

klik hier voor meer informatie over Calabria

Om Calabria te bereiken kunt u het beste vliegen naar Lamezia Terme en een auto huren. Er zijn vluchten (Alitalia, KLM) vanaf Amsterdam, maar ook rechtstreekse vluchten vanaf eind maart tot eind oktober met Transavia vanuit Amsterdam of met Ryanair vanuit Düsseldorf-Weeze . Met plezier geven wij u tips en informeren wij u over de verschillende actuele vluchtmogelijkheden, altijd kijkend naar uwpersoonlijke wens


Love 4 Italy Tel. 06 27 241 919
webdesign : Inndesign | disclaimer | home | contact.